Kulutusluotto

Kulutusluotto on yksi netin tunnetuimmista lainatuotteista. Se maksetaan kertamaksuna luotonhakijan tilille ja se on tarkoitettu nimensä mukaisesti kuluttamiseen. Kulutusluoton avulla voi ostaa vaikka uuden auton tai pesukoneen, tehdä remontin tai lähteä haaveilemalleen matkalle.

Käyttökohteet ovat moninaisia ja juuri siksi kyseisestä lainatuotteesta on tullut yksi markkinoiden suosituimmista. Kulutusluottoja voi hakea netistä aina 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka ja takaisinmaksuaikaakin niille voi saada tosi joustavasti, eli 1-20 vuotta.

Netistä haettavan kulutusluoton edut

Kulutusluoton etuja ovat monipuolisuus, luoton helppo haettavuus, nopeus ja yleisesti ottaen pienikuluisuus.

Kulutusluoton etuja ovat esimerkiksi seuraavat seikat:

  • Ovat helposti haettavissa
  • Saatavilla vakuudettomina
  • Monipuolinen lainatuote

Netistä haettavat kulutusluotot ovat poikkeuksetta saatavilla ilman vakuutta tai takaajia, joka paitsi nopeuttaa lainanhakuprosessia, niin myös madaltaa kynnystä hakea kulutusluottoa.

Kulutusluotto

Hae kulutusluottoa tästä

Lainan arvioudut korot ja kulut:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1 - 20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Onko kulutusluotto turvallinen lainatuote?

Kyllä. Kulutusluotto on ehdottoman turvallinen lainatuote. Kulutusluottoja myöntäviä sivustoja säädellään viranomaisten taholta, minkä ansiosta kuluttaja voi luottaa siihen, että lainatuote on turvallinen. Nykyisin oikeastaan kaikki netin lainasivustot on myös merkitty Etelä-Suomen Aluehallintorekisteriin ja luonnollisesti ne myös noudattavat kaikkia nykyisiä tietoturvalakeja.

Mistä löydän edullisen kulutusluoton?

Nykyisin edullisen kulutusluoton etsiminen ei ole homma eikä mikään. Meidän sivujemme kautta löytyy runsain määrin lainapaikkoja, joiden lainatuotevalikoimaan kuuluu edullisia ja nopeasti saatavilla olevia kulutusluottoja. Tutustu sivuihimme ja löydä itsellesi paras kulutusluotto.

  • Tutustu sivujemme arvosteluihin
  • Vertaile ja kilpailuta monia luotonantajia
  • Tutustu huolella lainatarjouksiin

Älä koskaan jää yhden rahoituslaitoksen varaan, vaan pyydä lainatarjous useammasta paikasta. Lainavertailusivuston kautta voi tehdä hakemuksen, joka lähetetään kerralla useille pankeille ja rahoituslaitoksille.

Netistä haettavat kulutusluotot ovat poikkeuksetta edullisia ja hyvät ehdot omaavia

Mistä nopea kulutusluotto?

Suurin osa netin lainasivustoista maksaa kulutusluotot hakijalle nopealla aikataululla. Luonnollisesti rahansiirtoajoissa on hieman eroja lainapaikkakohtaisesti, mutta yleensä kulutusluotto siirretään hakijan tilille saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Kulutusluottojen korot

Kulutusluottojen korkotaso vaihtelee lainapaikkakohtaisesti, mutta yleensä vuosikorot asettuvat välille 9-30%. Koska eroa voi olla kymmeniä prosentteja, on vertaileminen kannattavaa.

Muista tarkistaa kulutusluottoa hakiessa ainakin seuraavat asiat:

  1. Nimelliskorko
  2. Todellinen vuosikorko
  3. Muut kulutusluottoon liitetyt kulut

Kulutusluottoihin on liitetty korkojen lisäksi muita kuluja, joita voivat olla esimerkiksi nostokulut, laskutuskulut ja käsittelykulut. Näihin kuluihin on hyvä tutustua ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Yleisesti ottaen kulutusluottojen kulut ovat kohtuullisia ja juuri siitä syystä ne koetaan edullisiksi lainatuotteiksi.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Netistä haettavia kulutusluottoja haetaan suoraan rahoituslaitoksen sivuilta sähköisellä hakemuksella. Lainanhakijan täytyy tunnistautua omilla verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella sivulle, täyttää pyydetyt henkilö- ja yhteystiedot ja lähettää hakemus eteenpäin.

Hae kätevä ja monipuolinen kulutusluotto helposti suoraan netistä helpolla verkkohakemuksella

Joissakin tapauksissa mukaan pyydetään liittämään todistus tuloista. Kun hakemus on klikattu eteenpäin, voi lainapäätöstä odottaa nopeasti saapuvaksi. Jos se on myönteinen, lainarahat maksetaan tilille yleensä saman päivän aikana, joskus jopa muutamissa minuuteissa.

Usein kysyttyä

✅ Minkälaisia kulutusluottoja on tarjolla?

Kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudettomia kuin myös vakuudellisia.

✅ Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Pääperiaate on että lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Jotkut lainapaikat saattavat kuitenkin edellyttää 19, 20 tai jopa 23-vuoden ikää lainanhakijalta. Lainanhakijalla tulee myös olla puhtaat luottotiedot, pysyvä osoite Suomessa, suomalainen henkilötunnus, sekä monesti myös säännölliset palkka-tai eläketulot.

✅ Voinko hakea kulutusluottoa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä. Useimmat luotonantajat mahdollistavat kulutusluoton hakemisen myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä voikin olla hyvä idea, jos omat tulosi ovat matalat tai epäsäännölliset tai haettu lainasumma nousee korkeaksi. Rinnakkaishakijan käyttö nostaa myönteisen lainapäätöksen todennäköisyyttä tällaisessa tilanteessa huomattavasti.

✅ Miten maksan takaisin kulutusluottoa?

Kulutusluottoa maksetaan takaisin yleensä kuukausittain ja maksuaikaa niille on yleensä saatavilla 1 – 15 vuotta.

✅ Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, joka voi olla sekä vakuudeton, kuin myös vakuudellinenkin.

✅ Voinko hakea kulutusluottoa vaikka olen työtön?

Netistä löytyy runsaasti sellaisia luotonantajia, jotka myöntävät kulutusluottoja myös työttömille henkilöille.

✅ Tarvitseeko minun kertoa luotonantajalle sitä, mihin aion kulutusluoton käyttää?

Yleensä ei. Varsinkin netistä kulutusluottoa haettaessa, lainapaikka ei yleensä tarvitse tietoa lainan käyttötarkoituksesta.

Kulutusluotto aiheeseen liittyvät julkaisut