Lainaa yrittäjälle

Yrittäjäksi ryhtyminen ja yrittäjänä toimiminen on rankkaa ja aikaa vievää työtä, jota joutuu tekemään melkein kellon ympäri. Ajan ja vaivan lisäksi yrittäminen vaatii myös rahallista panostamista. Joskus omat säästöt eivät riitä ja silloin joutuu turvautumaan lainaan. Yhä useammat luotonantajat myöntävät nykyisin lainoja myös yrityksille. Yritysmuodolla ei yleensä ole väliä, vaan lainaa voidaan myöntää niin toiminimellä toimiville yksityisyrittäjille kuin osakeyhtiöille. Lainaa voivat hakea aloittelevan yrityksen lisäksi jo toiminnassa olevat yritykset. Koskaan kun ei voi tietää, milloin äkillinen rahantarve iskee.
Yrityslaina
Yrityslainan kohdalla myöntämiskriteerit ovat tiukemmat kuin tavallisen kulutusluoton kanssa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että yrityslainaa on saatavana jopa miljoona euroa. Toki kyseisiin lainasummiin vaaditaan jo kattavasti yritystoimintaa, eli näyttöä yrityksen tuottavuudesta ja kannattavuudesta.

Jos yrittäjällä on toiminimi ja hän on vasta aloittelemassa yritystä, on yrittäjän mahdollista ottaa kulutusluotto omalla nimellään. Kulutusluottojen kohdalla ei koskaan kysytä, mihin tarkoitukseen rahat ovat. Ne voi siis aivan hyvin käyttää esimerkiksi yritystoiminnan aloittamiseen tai oman arjen rahoittamiseen siihen asti, kunnes yritys alkaa tehdä tulosta. Lähinnä lainarahan suuruus ja yritysmuoto ratkaisevat sen, onko järkevämpää ottaa perinteinen laina vai yrityslaina.

Julkaistu: 6 tammikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset