Luottokortin käyttäminen ja siitä perittävät maksut

Luottokortin käyttämiseen saattaa liittyä muitakin kuluja kuin pelkästään käytetyn summan mukaan laskettu korko. Koron lisäksi luottokortin omistamiseen ja käyttämiseen saattaa liittyä esimerkiksi laskutuspalkkioita ja vuosimaksuja. Sen lisäksi tänä päivänä monet pankit veloittavat siitä, että asiakas tilaa itselleen paperilaskun. Tämä veloitus lisätään laskun loppusummaan ja veloitus on yleensä muutamia euroja.

Laskutuspalkkio ei sinällään vaikuta laskun loppusummaan kovinkaan paljoa, sillä laskutuspalkkio on yhdestä eurosta viiteen euroon kuukaudessa. Jos kuitenkin alkaa laskemaan vuosittain laskutuspalkkioon kuluvaa rahamäärää, voi huomata sen olevan kymmeniä euroja. Silläkin summalla voisi lyhentää luottokorttilaskua.
Luottokortin kulut
Suurin osa luottokorteista on ilmaisia, eli niistä ei tarvitse maksaa vuosimaksua. Tämä pätee siis huolimatta siitä, käyttääkö luottokorttia vai ei. On kuitenkin olemassa myös sellaisia kortteja, joista täytyy maksaa vuosimaksua. Useimmiten vuosimaksu laskutetaan kerran vuodessa luottokorttilaskun yhteydessä. Summa on joitakin kymmeniä euroja. Jotkut luottokorttiyhtiöt veloittavat vuosimaksun kuukausittain laskun yhteydessä.

Luottokortin käyttäminen ei siis välttämättä ole niin edullista kuin monet ajattelevat. On tärkeää pohtia sitä, tuleeko luottokorttia käytettyä niin paljon, että vuosimaksua ja muita kuluja kannattaa maksaa.

Julkaistu: 19 tammikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset