Luottoraja

Luottoraja tarkoittaa sitä luoton määrää, joka määritellään luottokorttia, joustoluottoa tai esimerkiksi luottolimiittiä hakevalle lainanhakijalle. Luottorajan muodostumiseen vaikuttaa luonnollisesti lainanhakijan taloudellinen tilanne, aiempi maksuhistoria, sekä myös sen hetkinen tulotaso.

Jos siis olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, voi sinulle olla tarjolla varsin suurikin luottoraja, jonka avulla voit tehdä ostoksia, maksaa laskuja tai vaikka vain pitää sitä kätevänä ja edullisena arjen vararahastona.

Laina ja sen luottoraja on jatkuvasti käytettävissä oleva limiitti

Luottoraja tarkoittaa siis luottokorttiin tai joustoluottoon sinulle myönnettyä limiittiä, joka on jatkuvasti käytössäsi. Eli jos luottoraja on vaikka 5 000 euroa, niin voit nostaa koko summan kerralla tai vaikka tänään 100 euroa ja ensiviikolla 1 000 euroa. Luottotililtä voi siis nostaa juuri sen verran kuin lainarahalle on milloinkin tarvetta. Koska toimintaperiaate on hyvin samankaltainen kuin luottokortissa, on moni kuluttaja päätynyt hakemaan itselleen joustoluoton arjen edulliseksi vararahastoksi.

Netistä haettavat joustoluotot ovat siis hyvä arjen vararahasto, mutta toki niillä voi myös niin halutessaan ostaa vaikka uuden auton, tehdä unelmien lomamatkan tai hankkia uusia kodinkoneita. Joustoluotto onkin monesta syystä hyvä valinta, jonka takia se on todella varteenotettava vaihtoehto, kun hakusessa on edullinen ja joustava lainatuote.

Sinulle myönnetty luottotili on siis paitsi joustava takaisinmaksujen suhteen, mutta tämän lisäksi voit myös käyttää luottoa omavalintaisesti sinulle tärkeisiin käyttökohteisiin. Eli kun luotto on myönnetty, ei lainapaikka kysele sinulta mistä syystä olet nostamassa lainaa. Moni lainapaikka mahdollistaa luoton noston myös tekstiviestin välityksellä ja yleensä rahat ovat käytettävissäsi niinkin nopeasti kuin vain muutamissa minuuteissa. Kannattaa myös muistaa jo aiemminkin mainittu seikka, että kun maksat joustavaa luottoa takaisin, niin lyhentämäsi luotto siirtyy takaisin luottorajaasi ja voit taas käyttää sitä.

Luottoraja 100 – 50 000 euroa

Yleensä netin kautta haettavissa joustoluotoissa luottoraja liikkuu välillä 100 – 5 000 euroa, mutta jotkut nettipankit mahdollistavat jopa 50 000 euron suuruisia limiittejä. Hyvin usein limiitti kuitenkin on noin 2 000 euroa. Kannattaakin tutustua lainapaikka arvosteluihimme ja valita omaksi lainapaikaksi sellainen sivusto, joka tarjoaa itselle mieluista luottorajaa haettavaksi.

Joustoluottojen eritysominaisuus on siis se, että niissä luoton voi nostaa kerralla kokonaan tai itse valitsemissaan erissä. Tästä syystä se tuo uskomattoman paljon joustoa elämään, kun voit itse valita minkä verran ja milloin luottoa haluat nostaa. Kaiken muun hyvän lisäksi tässä kyseisessä lainatyypissä korkoja ja kuluja kertyy vain ja ainoastaan nostetusta luoton määrästä, eli voit myös itse kontrolloida sitä minkä verran kuluja luotosta sinulle syntyy.

Paitsi että Joustoluotossa voit nostaa luottoa itsellesi aina kuhunkin tilanteeseen soveltuvia summia, niin tämän lisäksi se mahdollistaa myös luoton takaisinmaksun oman aikataulun mukaisesti. Vaikka takaisinmaksu onkin todella joustavaa, niin yleensä lainapaikka, eli luotonantaja on kuitenkin määritellyt jonkun minimilyhennyksen, joka yleensä ilmoitetaan prosenttimääräisenä avoimesta lainasummasta. Joustoluotossa on myös sellainen eritysominaisuus, että siinä takaisinmaksettu summa siirtyy takaisin luottorajaan, joka tarkoittaa että se on taas käytettävissä.

Joustavat lainat eli joustoluotot ovat helposti haettavissa

Yleensä myös kaikki sellaiset lainatuotteet joihin sisältyy luottoraja, ovat todella helposti haettavissa. Toisin sanoen siis esimerkiksi joustoluoton hakeminen on paitsi helppoa, niin myös todella nopeaa. Erilaisten joustoluottojen tai limiittiluottojen haku tapahtuukin kokonaan netissä ja se on mahdollista tehdä sekä pöytäkoneella, läppärillä, tabletilla kuin myös älypuhelimellakin.

Täytät vain helpon verkkohakemuksen ja täytät siihen omat henkilö-ja yhteystietosi, sekä toivomasi luottorajan määrän. Yleensä lainapäätös on saatavilla välittömästi ja jos se on myönteinen, lainarahat ovat käytettävissäsi jopa muutamissa minuuteissa.

Kun verrataan netistä haettavia joustoluottoja esimerkiksi luottokortteihin, niin joustava luotto on siis yleensä käytössäsi huomattavasti nopeammin kuin luottokortti. Tästä syystä onkin todella helppo ymmärtää kyseisen lainatuotteen alati kasvava suosio ja kun vielä nopeuden lisäksi kyseessä on kuluiltaan kilpailukykyinen laina, niin ei ole ihmekään että se on monien kuluttajien suosikki lainatuote.

Usein kysyttyä

Mikä on luottoraja?

Luottoraja on joustolimiitin tai luottokortin haltijalle myönnetty euromääräinen enimmäismäärä, jonka verran luottoa voi enimmillään nostaa. Joustoluotto on siis jatkuvasti luottotilin avanneen käyttäjän käytettävissä, myönnettyyn luottorajaan saakka.

Paljonko luottoraja voi olla?

Luottoraja voi joustoluoton kyseessä ollessa olla 100 – 5 000 euroa. Jotkut luotonantajat mahdollistavat myös jopa 50 000 euron suuruisia luottorajoja. Luottokorteissa yleisin ja korkein luottoraja on 10 000 euroa. On myös olemassa luottokortteja joihin on saatavilla huomattavasti paljon enemmän luottorajaa.

Miten luottoraja määrittyy?

Jokaiselle luotonhakijalle määritellään oma luottoraja, oman taloudellisen tilanteen mukaan. Siihen vaikuttaa siis hakijan tulot, aiempi maksuhistoria, sekä nykyinen taloudellinen tilanne.

Voinko korottaa luottorajaani?

Jotkut lainapaikat mahdollistavat myös luottorajan korotuksen. Yleensä tähän on kuitenkin ehtona, että lainaajan on täytynyt hoitaa olemassa olevaa lainaansa sovitusti tietyn aikaa.