Myös luottokorttivelat voi yhdistää

Yhdistelylainat eivät ole pelkästään kulutusluottoja varten, vaan yhdistelylainan avulla voi rahoittaa uudelleen myös luottokorttivelkoja. Niitä kertyy helposti, jos lompakosta löytyy useita eri luottokortteja. Yleensä luottokortin luottoraja on muutamista sadoista euroista useampaan tuhanteen euroon. Jos luottokortteja on vaikkapa kolme ja kaikki luottokortit on käytetty luottorajaansa asti, voi siitä kertyä äkkiä tuhansia euroja maksettavaa.
Yhdistää luottokorttivelat
Luottokorttien hyviin puoliin kuuluu se, että laskuja voi maksaa takaisin haluamassaan tahdissa. Huomioitavan arvoista on kuitenkin se, että jos laskujen maksamista viivyttää siten, että maksaa aina pelkästään minimisumman, kertyy laskulle äkkiä korkoa ja kuluja. Jos luottokorttilaskuja ei siis pysty maksamaan takaisin kohtalaisen nopeasti, kannattaa harkita luottokorttivelkojen yhdistämistä.

Yhdistäminen käy kätevästi nettihakemuksen avulla. Hakemukseen merkitään jokainen olemassa oleva luottokortti ja velan määrä. Lainan käyttötarkoitukseksi voi merkitä velkojen takaisinmaksun. Jos laina myönnetään, voi sillä kuitata kaikki olemassa olevat luottokorttivelat ja näin ollen aloittaa puhtaalta pöydältä.

Julkaistu: 7 tammikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset