Näin matkakassan säästäminen onnistuu

Varmaan suurin osa meistä haaveilee joskus pääsevänsä lomalle. Kun arki jää taakse, myös kiire helpottaa. Useimmat meistä kuitenkin joutuvat tyytymään haaveiluun, sillä matkakassa ei anna periksi lähteä reissuun kovinkaan usein. Apua voi toki saada kulutusluotoista tai pikavipeistä, joiden avulla myös äkkilähdöt onnistuvat hyvin. Jos reissuun haluaa lähteä omalla rahalla, kannattaa aloittaa matkakassan säästäminen. Se onnistuu hyvin esimerkiksi siirtämällä jokaisena palkkapäivänä rahaa erilliselle tilille. Kyseessä voi olla säästötili, jolle maksetaan korkoa. Mitä suuremman summan tilille siirtää, sitä pidemmälle tai kalliimmalle reissulle pääsee. On hyvä kuitenkin muistaa, ettei omaa talouttaan kannata laittaa liian tiukalle.
Loma
Matkakassaa voi säästää tiettyä kohdetta varten tai kohteen voi valita vasta sitten, kun matkakassaan on kertynyt mukavasti rahaa. Kaikkea ei toki tarvitse säästää ennakkoon, vaan matkaa voi matkakassan lisäksi rahoittaa myös esimerkiksi kulutusluotolla.

Matkakassaan saa hieman ylimääräistä muuttamalla tarpeettomat tavarat rahaksi. Tavaroita voi myydä kirpputoreilla tai netissä. Tarpeettoman tavaran myymisessä on myös se hyvä puoli, että siten on mahdollista päästä eroon sellaisesta, mitä ei itse tarvitse. Näin kodissa ei tule säilytettyä turhia tavaroita.

Julkaistu: 11 helmikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset