Ota nämä huomioon luottokorttien matkavakuutuksia vertaillessa

Luottokortit ja niiden sisältämät matkavakuutukset eroavat hyvin paljon toisistaan. Sen vuoksi jokaisen kannattaa tehdä pientä vertailua luottokorttien suhteen. Hyvä luottokortti sisältää kattavan matkavakuutuksen, jonka lisäksi matkustelevan ei tarvitse ottaa muita matkavakuutuksia. Luottokorttia hommaavan on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin.
Matkavakuutuksien vertailu
Tärkeintä on tarkastaa luottokortin matkavakuutuksen ehdot. Ehdoissa kerrotaan, täytyykö kaikki matkakulut olla maksettu luottokortilla, jotta matkavakuutus korvaa vahingon. Premium-tason luottokorttien matkavakuutus korvaa kaikki matkavahingot, vaikka matkaa ei olisi maksettu luottokortilla.

On myös hyvä tietää, kattaako matkavakuutus koko maailman ja kuinka pitkillä reissuilla se on voimassa. Useimmat luottokortit kattavat niin Suomessa kuin ulkomailla tapahtuneet vahingot. Riippuu luottokortista, kuinka pitkillä matkoilla matkavakuutus on voimassa. Lyhimmillään matkan kesto voi olla 45 päivää, mutta pisimmillään matkavakuutus kattaa jopa useamman kuukauden mittaiset reissut. Tämä on tärkeä seikka varsinkin silloin, kun reissussa ollaan pitkään.

Matkavakuutuksesta korvataan matkan peruuntuminen, sairaustapaukset ja matkatavaroiden häviäminen tai rikkoutuminen. On tärkeää selvittää, mikä on korkein mahdollinen korvaussumma kussakin tapauksessa. Myös omavastuuosuuden selvittäminen kannattaa tehdä ennakkoon. Parhaimmassa tapauksessa omavastuuta ei ole ollenkaan, mutta joissakin tapauksissa omavastuu voi olla satoja euroja.

Perheellisen henkilön on hyvä ottaa selvää myös siitä, ketkä kuuluvat matkavakuutuksen piiriin. Yleensä matkavakuutus kattaa puolison ja lapset, mutta lasten ikäraja määritellään luottokorttiyhtiön toimesta. Jotkut laskevat lapsiksi kortinhaltijan alle 18-vuotiaat lapset, kun toisilla ikäraja on nostettu 25 vuoteen asti. Tämäkin on tärkeä tieto, sillä joskus matkavakuutusten kanssa voi tulla yllätyksiä, mikäli ei ole selvillä säännöistä ja ehdoista.

Julkaistu: 24 tammikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset