Sijoitusasunto – mikä ratkaisee?

Sijoitusasunnon ostaminen on hyvä ratkaisu, jos taloudessa on pelivaraa. Sijoitusasunnon menot turvataan saadulla vuokratuotolla ja parhaimmassa tapauksessa rahaa jää yli tuntuvia summia. Sijoitusasunnoksi ei kuitenkaan voi ostaa mitä tahansa asuntoa, vaan etsintään tulee käyttää aikaa. Näin eri vaihtoehdot tulevat nähdyksi.

Sijoitusasunnon sijainnilla ei välttämättä ole niin suurta vaikutusta, sillä ihmiset etsivät vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea. Suurempaa vuokratuottoa tavoitteleva päätyy kuitenkin ostamaan asunnon kaupungin keskustasta tai muuten arvostetulta alueelta. Toisaalta tällöin kannattaa muistaa, että asunnon pyyntihinta on korkeampi. Voi siis olla järkevin ratkaisu ostaa keskihintainen asunto hieman keskustan ulkopuolelta.
Sijoitusasunto
Kaikista tärkeintä asuntojen kohdalla on, että suuret remontit on jo tehty tai niitä ei ole tulossa pitkään aikaan. Vuonna 2019-2020 putkiremontteja tehdään 60-luvun loppupuolella ja 70-luvun alussa valmistuneisiin taloihin. Voi siis olla järkevää ostaa tällainen kohde, jos putkiremontit ja muut mahdolliset remontit on jo tehty. Jos taas haluaa sijoittaa uudempaan kohteeseen, kannattaa silloin hypätä mielellään suoraan 90-luvun taloihin. Näin huoletonta asumista on tiedossa pitkäksi aikaa.

Remonttien lisäksi asunnon ulkonäkö ratkaisee paljon. Jos asunnossa on siis paljon vanhoja pintoja, voi olla järkevää tehdä pintaremonttia. Tärkeää olisi, että kalusteet ja lattia- ja seinäpinnat olisivat kohtalaisen uudet, sillä tällöin asunto kokonaisuudessaan näyttää paremmalta. Joskus muutaman tuhannen euron panostaminen pintaremonttiin voi nostaa vuokrahintaa mukavasti. Asunnon voi vuokrata joko kalustettuna tai tyhjänä. Yleisin käytäntö Suomessa on, että vuokralainen tuo asuntoon omat kalusteensa.

Sijoitusasuntoa ostettaessa on tärkeää, että asunnon kulut eivät ole korkeammat kuin asunnon vuokratulot. Vuokra kannattaa siis asettaa niin korkeaksi, että vuokranantaja itse ei jää tappiolle.

Julkaistu: 29 tammikuun, 2020

Viimeisimmät kirjoitukset