Tällaisia autolainoja otetaan

Autolainan ottaminen on yleistä, sillä Suomessa suositaan kohtalaisen uusia autoja. Auto halutaan ostaa yleensä ilman omia säästöjä, joten autolaina on helpoin keino saada auto hankittua. Autolainan puoleen kääntyvän niin ne, joille tulee yllättävä tarve autolle, mutta myös jo pidempään auton hankkimista harkinneet.
Autolainaa
Autolainaa lyhennetään muidenkin lainojen tapaan kuukausittain. Mitä pidempi lainan maksuaika on, sitä korkeammaksi lainan korko ja kulut nousevat. Myös autolainan kohdalla kannattaa siis harkita, miten pitkäksi aikaa lainan haluaa ottaa. Todellinen vuosikorko kertoo paljon lainasta ja se tulisi tarkastaa aina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki mahdolliset kulut, jotka lainasta koituvat. Laina on siis paljon muutakin kuin pelkkä marginaalikorko.

Suomalaiset ottavat keskimäärin hieman alle 10 000 euron suuruisia autolainoja. Lainaa otetaan yleensä käytettyä, mutta kohtalaisen uutta autoa varten. Suomalaisille kuluttajille on tärkeää, että autolla on ajettu vähän, jotta sen saa mahdollisesti myöhemmin myytyä helposti eteenpäin. Autolainaa otettaessa on tärkeää miettiä, millaisen auton lainarahalla haluaa ostaa. Kuluttajan täytyy olla varma siitä, että auto on toimiva ja sillä ajaa useita vuosia. Muutoin lainarahan ottamisesta voi koitua riski, jos autoa ei tarvittaessa saakaan myytyä.

Julkaistu: 24 joulukuun, 2019

Viimeisimmät kirjoitukset