Yrityslaina

Yrityslainaa voi nykyisin hakea myös suoraan netistä, nopealla aikataululla ja todella helpolla sähköisellä hakemuksella. Yrityslaina on haettavissa yleensä kaikille eri yritysmuodoille, eli toiminimille, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille ja osakeyhtiöille. Lainarahoitusta voi hakea siis niin uuden yrityksen perustamiseen, yrityksen kehittämiseen, äkilliseen kassavajeeseen tai mikä ettei yrityskauppoihinkin.

Yritystoimintaa voi myös kehittää tehokkaasti, hankkimalla yritykselle lisää rahoitusta. Yrityslaina onkin mitä oivallisin tapa saada yritykselle lainarahaa aina 500 eurosta jopa miljooniin euroihin, helposti ja nopeasti!

Netistä haettavat yrityslainat ovat yleensä myös saatavilla vakuudettomina. Yleensä yrityksen tulee kuitenkin olla rekisteröity Suomeen ja sillä tulee olla toimipaikka Suomessa.

Yleisiä kriteereitä yrityslainoille ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Toimipaikka Suomessa
 • Yritys rekisteröity Suomeen
 • Moitteeton maksuhistoria

Yrityslainaa voi siis hakea aina 500 eurosta jopa muutamiin miljooniin euroihin saakka. Laina-aikaa yrityslainoille voi saada muutamasta kuukaudesta aina pariin vuoteen saakka. Hyvin usein myös vaaditaan että yrittäjä tai lainaa yrityksen nimissä hakeva henkilö (täytyy olla nimenkirjoitusoikeus) toimittaa lainahakemuksen liitteeksi lainapaikasta riippuen uusimman veroilmoituksen, sekä tilinpäätöksen. Joskus saatetaan vaatia myös muita dokumentteja, joita voivat olla vaikka lausunto kuluvan vuoden tilanteesta tai uuden yrityksen kyseessä ollessa liiketoimintasuunnitelma.

Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityslaina
Kaikilla yrittäjillä ei aina ole kiinteää omaisuutta lainan vakuudeksi. Tästä syystä onkin mahtava homma että markkinoilta löytyy myös runsain määrin yrityslainoja ilman vakuuksia. Yleensä tämä onkin yrittäjälle paras vaihtoehto, sillä se paitsi helpottaa, niin myös nopeuttaa lainanhakuprosessia.

Pistä uusi yritys alulle tai vauhdita vanhan toimintaa, helposti haettavilla yrityslainoilla. Voit hakea niitä aina muutamasta sadasta eurosta jopa miljooniin euroihin saakka.

Yrityslainoja on mahdollista hakea ilman vakuuksia hyvinkin isoja summia, mutta yleistä kuitenkin on että niille vaaditaan henkilötakaus. Myös yrityslainojen kyseessä ollessa lainarahat ovat varsin nopealla aikataululla saatavilla. Tämä saattaakin pelastaa yrityksen äkillisessä kassavajeessa. Jotta rahat olisivat mahdollisimman nopeasti maksussa, kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa aina että hakemus on täytetty huolella ja kaikki pyydetyt liitteet on mukana.

Onko netistä haettava yrityslaina turvallinen?

Kyllä. Netistä haettavat ovat täysin turvallisia hakea. Niitä myöntävät lainasivustot ovat hyvin säänneltyjä ja noudattavat esimerkiksi erilaisia tietoturvalakeja. Lainasivustot myös turvaavat omat sivunsa asianmukaisilla suojausmenetelmillä, jonka ansiosta lainanhakijan eli tässä tapauksessa yrityksen tiedot eivät voi joutua vääriin käsiin.

Miten löydän edullisen yrityslainan?

Edullinen yrityslaina löytyy parhaiten vertailemalla ja kilpailuttamalla. Yrityksen kannattaakin pyytää lainatarjous useammalta luotonantajalta ja tutustua niihin kaikessa rauhassa. Hyvä idea voi olla myös käyttää hyväksi lainavertailupalveluja, joissa yhdellä ainoalla lainahakemuksella voi saada yritykselle jopa kymmeniä hyviä lainatarjouksia.

Miten nopeasti yrityslaina on saatavilla?

Yleensä yrityslainat ovat saatavilla 1 – 3 pankkipäivässä. Niiden ulosmaksussa menee siis hieman enemmän aikaa kuin yksityishenkilöiden lainoissa. Tämä siitä syystä että hyvin usein yrityslainat ovat lainasummiltaan hieman suurempia ja niihin yleensä myös pyydetään lisäliitteiksi tiettyjä dokumentteja. Jos halutaan varmistaa rahan ulosmaksu mahdollisimman nopeasti, niin kannattaakin pitää huolta siitä että kaikki pyydetyt dokumentit toimitetaan mahdollisimman nopeasti luotonantajalle.

Yrityslainojen korot ja kulut

Yleensä yrityslainojen korkotaso määrittyy hyvin pitkälle sen mukaan, minkälainen lainaa hakevan yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuudennäkymät ovat. Tästä syystä yrityslainoja myöntävät lainasivustot sekä nettipankit yleensä pyytävät yritystä toimittamaan tiettyjä liitteitä lainahakemuksen tueksi. Joissakin tapauksissa voi olla myös hyvä lisätä mukaan muuta dokumentaatiota vaikkapa tulevista suurista tilauksista tai jostakin muusta sellaisesta, joka kertoo luotonantajalle yrityksen hyvistä tulevaisuudennäkymistä.

Myös yrityslainaa hakiessa on hyvä muistaa tarkistaa ainakin seuraavat seikat:

 • Nimelliskorko
 • Todellinen vuosikorko
 • Muu kulurakenne

Netistä haettavat yrityslainat eivät ole sen kalliimpia kuin perinteisten pankkien myöntämätkään, ainoa suurempi ero on se että ne ovat yleensä huomattavasti nopeammin saatavilla ja helpommin haettavissa. Muiden kulujensa osalta yrityslainat ovat hyvin samankaltaisia kuin yksityishenkilöillekin suunnatut lainatuotteet, eli niihin on yleensä liitetty myös erilaisia-, laskutus,- käsittely- ja nostokuluja. Kaiken kaikkiaan ne kuitenkin kestävät todella hyvin vertailun ja ovat kuluiltaan ja ehdoiltaan varsin hyviä.

Miten haen yrityslainaa?

Yrityslainan hakeminen tapahtuu helposti sähköisesti, luotonantajan omilla verkkosivuilla. Lainahakemuksen voi täyttää sellainen henkilö, joka on yrittäjä itse tai hänellä on nimenkirjoitusoikeus kyseisessä yrityksessä. Lainahakemukseen täytetään ensin perustietoja yrityksestä ja yleensä yrityslainojen kyseessä ollessa myös pyydetään tarkentavia tietoja.

Yrityslaina haetaan nopeasti ja helposti suoraan netistä. Aikaa kuluu vain pieni hetki ja rahat maksetaan pikaisesti yrityksen tilille.

Tämän lisäksi mukaan liitetään yleensä myös sähköisesti tiettyjä dokumentteja, kuten esimerkiksi viimeisin tilinpäätös, tiliotteita, tietoa yrityksen jo olemassa olevista lainoista tai tosiaan uuden yrityksen kyseessä ollessa liiketoimintasuunnitelma ja laskelmia seuraavalle kahdelle vuodelle.

Yleensä yritystä pyydetään lähettämään myös joitakin seuraavista dokumenteista:

 1. Kopio yrityksen tilinpäätöksestä
 2. Kopio yrityslainan takaajan verotuspäätöksestä ja sen erittelyosiosta
 3. Kassavirtalaskelma
 4. Mahdollisesti tiliotteita
 5. Mahdollisesti tietoa tulevista tilauksista
 6. Uuden yrityksen kyseessä ollessa liiketoimintasuunnitelma

Vaikka netistä haettavien yrityslainoihin yleensä joutuukin lähettämään liitteeksi tiettyjä dokumentteja, niin niiden hakeminen on silti erittäin helppo ja nopea prosessi. Yleensä myös yrittäjällä löytyy nuo kaikki edellä mainitut dokumentit valmiina jossakin kansiossa, josta ne voi helposti skannata lainahakemuksen liitteeksi. Yleensä lainapäätös yrityslainojen kyseessä ollessa on saatavilla saman päivän aikana ja jos se on myönteinen, niin lainarahat tulevat maksuun 1 -3 pankkipäivän kuluessa.